Семейна драма в Кючука: Баща лови жаби, за да изхранва децата си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:18 / 01.07.2012Коментари ()7926
© Bulfoto
Баща лови жаби, за да храни три деца. Става въпрос за Мариела Рахнева и Костадин Гелеменов, които живеят на семейни начала с трите си деца Димитър, Петко и Симона в Пловдив.

От четири месеца обаче фамилията е и на тъмно, тъй като не плаща сметките си за електричество от зимата. Бащата останал без работа и се принудил да лови жаби и да ги продава на заведенията, за да изхранва децата си.

В най-добрите дни успявал да изкара по десетина лева на ден, колкото да купят най-необходимото. Сега вече и това е невъзможно, тъй като билетът му изтекъл. Единствената възможност за препитание са детските и социалната помощ, които се равняват на 200 лева, а точно толкова е сумата за месечния наем. Костадин работил във фирма за стелажи, но бил съкратен.

Мариела се грижи за 8-месечния Димитър и за по-голямото му братче - Петко. 3-годишното момченце е с шум на сърцето и затова до момента нямал направени имунизации, което възпрепятствало и ходенето му на детска градина. Симона ще е в предучилищна. Малките се хранят от детската кухня.

Да се съберат 1200 лева, за да се погасят дълговете за ток на многодетно семейство от "Кючук Париж", е каузата, около която се обедини пловдивското мотобратство. На стартиралия традиционен рокерски събор в комплекс "9-и километър" лидерът на клуб "Вагабондс" - Малено, призова братята на вятъра да дадат своята лепта в помощ на останалата част от семейството се свежда до хляб и някой и друг зеленчук.

Източник: БЛИЦ



Още по темата: общо новини по темата: 3
22.12.2013 »
03.04.2013 »
05.07.2012 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Semeina-drama-v-Kyuchuka-Bashta-lovi-zhabi-za-da-izhranva-decata-si-363332
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.