Тракийци заинтересовани от санирането на блоковете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:17 / 29.06.2012Коментари ()3123
©
"Изключително съм доволен от срещата по повод проекта "Енергийно обновяване на българските домове". Беше много рационална, практична и полезна. Получи се добър диалог, което е признак на активна заинтересованост от страна на собствениците на жилища в района", заяви кметът на район "Тракия" Костадин Димитров.

Снощи сградата на районната администрация в "Тракия" се изпълни с множество граждани, представители на строителния бранш и гости за провеждащия се форум по повод възможността за енергийно обновяване на жилища с финансовата подкрепа по проект "Енергийно обновяване на българските домове" по оперативна програма "Регионално развитие". Това е първата проява от подобен характер на територията на един от шестте пловдивски района и има за цел да запознае пряко гражданите на район Тракия за възможностите, които предлага проектът.

На срещата присъстваха експерти от Дирекция "Жилищна политика" в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, които компетентно представиха детайлите на проекта и отговаряха на въпроси, поставени от аудиторията.

За тези, които се интересуваха от възможностите за финансиране на самоучастието на собствениците от страна на банковия сектор, банкер от Корпоративна търговска банка - представляващи Фонда за жилищно обновяване, представи възможностите и преференциалните лихвени проценти, които предлака финансовата институция специално за енергийното обновяване по тази програма.

На присъстващите районната администрация се беше погрижила да представи и изпълнители на строително-монтажни дейности, които вече са доказали своя професионализъм и коректност в изпълнението на много обновления и то конкретно на жилищни сгради на територията на район Тракия. Техните продукти са изложени в сградата на кметството в район Тракия на бул. "Освобождение" № 63 и ще останат на вниманието на гражданите през следващия един месец.


Още по темата: общо новини по темата: 286
11.04.2024 »
07.03.2024 »
29.02.2024 »
26.01.2024 »
19.01.2024 »
19.01.2024 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Trakiici-zainteresovani-ot-saniraneto-na-blokovete-362941
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.