Оставиха в ареста наглеците от Първомай
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:35 / 15.06.2012Коментари ()1781
© Plovdiv24.bg
Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Васко А. и Димитър А.

Те са обвинени в това, че на 12.06.2012 г. в гр. Първомай в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото и деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта - чл. 325 ал.2 от НК. 

Васко А. е обвинен и в това, че на 12.06.2012 г. в гр. Първомай е нанесъл средна телесна повреда на полицейски орган - Тодор В., младши автоконтрольор при РУ "Полиция" гр. Първомай, престъпление по чл. 131 ал.2 т.2 от НК.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Двамата са обвинени в престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че именно те са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извършат престъпление. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ostaviha-v-aresta-naglecite-ot-Purvomai-359639
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.