Работнички се гаврят с българския трибагреник - в него събират боклук!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:16 / 05.05.2012Коментари ()3978
©
Работнички от Силистра се изгавриха с българския трибагреник, като го използваха за платно за събиране на боклук.

Двете жени от програмата за временна заетост към общината били изпратени в четвъртък в Дунавския парк да събират окосената трева. Вместо да намерят подходящо платнище, работничките извадили трибагреник и започнали да хвърлят в него отпадъците. Свидетели на грозната гледка станали много силистренци, които се разхождали в този час по алеите. Двама младежи направили забележка на жените, но те само се изсмели и продължили работа. Момчетата заснели с мобилен телефон гаврата с националния символ и го разпространили в социална мрежа.

"Вероятно постъпката на жените не е умишлена, но това съвсем не ги оправдава. Предполагам, че са намерили от някой склад стар трибагреник и са решили да го използват като платнище. Тепърва ни предстои да изясняваме как ресорният служител на общината е допуснал да се случи поругаването на националния символ", коментира заместник-кметът на Силистра Денка Михайлова. Тя каза, че ще се предприемат мерки, но иска преди това лично да разговаря с жените, които вчера не са били на работа.

Наказателният кодекс предвижда до пет години затвор за този, който опетни по някакъв начин герба, знамето или химна на България.


Източник: в. "Монитор"


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Rabotnichki-se-gavryat-s-bulgarskiya-tribagrenik-v-nego-subirat-bokluk-349435
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.