Бутат опасните къщи в Стария град и "Централен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:53 / 28.03.2012Коментари ()2628
© Plovdiv24.bg
Стартира акция по укрепване на къщите в Стария град, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи кметът на "Централен" Райна Петрова. Припомняме, че 60 от тях ще се ремонтират от Общината.  

Другия месец ще бъдат съборени и първите две частни къщи в района. Тези драстични мерки кметицата на "Централен" предриема към собствениците на опасните сгради, които не са изпълнили наложените им предписанията. 

"Общината ще ги събаря за сметка на собствениците, както е предвидено в Наредбата за опасните сгради", поясни Петрова. Освен това, дуварът до къщата на Начо Културата на Небет тепе е в критично състояние. Предстои неговата реставрация, укрепване и цялостно боядисване, допълни още кметицата. 

Паралелно с това, "Централен" работи съвместно с ОП "Градини и паркове" за цялостното озеленяване и оцветяване на резервата, а две опасни изсъхнали тополи ще бъдат отрязани с помощта на "алпинисти".

В момента тече и процедурата по прехвърлянето на Източната порта на община Пловдив, за да може да се осъществи цялостната реставрация на обекта.




(c) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Butat-opasnite-kushti-v-Stariya-grad-i-Centralen-340281
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.