Награждават автори във Втория национален конкурс за поезия "Добромир Тонев"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:58 / 23.03.2012Коментари ()1143
©
Кои автори и творби са получили най-високи оценки от журито във Втория национален конкурс за поезия "Добромир Тонев" ще стане ясно утре, 24 март, от 18.30 часа в книжарница "Форум" на мол "Галерия Пловдив".

Литературният конкурс "Добромир Тонев" се организира от община Пловдив, Дружество на писателите - Пловдив, Поетична академия "Добромир Тонев", със съдействието на мол "Галерия Пловдив", "Сиенит холдинг", г-жа Тони Симидчиева и туристическа агенция "Ана Травел". 165-има поети от цялата страна се включиха в анонимната творческа надпревара. За сравнение в миналогодишното издание участваха 100 автора.

Жури в състав: проф. Огнян Сапарев, Йордан Велчев и Станислава Станоева ще определи кой автор най-много заслужава да вземе приза на името на забележителния пловдивчанин, който напусна света на живите преди 11 години. Освен традиционните първа, втора и трета награда, организаторите са предвидили и три специални награди за творба, посветена на Добромир Тонев - уикенд за двама в хотел в Банско, осигурен от "Сиенит холдинг", екскурзия до Гърция от туристическа агенция "Ана Травел" и вечеря за двама в ресторанта на хотел "Одеон".

Освен официалната церемония по връчване на наградите на 24 март, приятели, поети от цялата страна и млади автори от Поетическата академия ще четат свои любими стихотворения от Добромир Тонев.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Nagrazhdavat-avtori-vuv-Vtoriya-nacionalen-konkurs-za-poeziya-Dobromir-Tonev-339089
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.