Бойко Борисов: Претенциите на Румъния са абсурдни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:01 / 23.03.2012Коментари ()5950
© Plovdiv24.bg
Абсурдно е в 21 век да се говори за териториални претенции на държави-членки в Европейския съюз, обяви в Народното събрание премиерът Бойко Борисов. Въпросът към него по време на парламентарния контрол бе отправен от лидера на "Атака" Волен Сидеров във връзка със споровете с Румъния за зона в Черно море.

"Ако г-н Сидеров внесе декларация по темата в Народното събрание, парламентарната група на ГЕРБ следва да я подкрепи", допълни министър-председателят.

Той отговори на лидера на "Атака" и защо е поздравил на турски по време на съвместното правителствено заседание в Анкара по-рано тази седмица. При пристигането си Борисов се обърна към почетната рота с думите "Мархаба аскер".

"При подобни прояви е практика да се поздравява на родния език, стига да можеш да го кажеш. Този разширен формат на съвместни правителствени заседание бе въведен в страната по време на нашето управление. Вече проведохме такива с Гърция, Румъния и Израел, подготвяме и втори етап за тази година. Франция и Германия също имаха съвместно заседание, което позволява без излишни разходи за визити на министри да се обсъдят важни въпроси", обясни премиерът.

Източник: в. "Стандарт"



Още по темата: общо новини по темата: 1
22.03.2012 »

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-Pretenciite-na-Rumuniya-sa-absurdni-339035
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.