Връщат подготвителния клас в пловдивско училище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:11 / 22.03.2012Коментари ()1681
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "К.Честеменски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Пловдивското ОУ "Кочо Честеменски" започна записването на деца в подготвителната група, която стартира наесен, научи Plovdiv24.bg. Елитното школо е сред първите, които ще възродят изоставената през изминалите години традиция малчуганите да се готвят за първи клас директно на школската скамейка. От една страна това е голяма помощ за родителите, когато трудно се намират места в забавачките. От друга страна, децата, които са посещавали подготвителен клас, по-лесно свикват с школските порядки и начин на обучение. 

В същото време малчуганите, които се запишат в подготвителната група на ОУ "Кочо Честеменски" ще имат и достатъчно време за игри, както е в детските градини, защото обучението ще се редува с часове за отдих. Междувременно училището започна и записването на първолаци за новата учебна година, които ще бъдат обучавани чрез интерактивна методика. 

От тази година в школото има кабинет с интерактивна дъска и персонален компютър за всеки ученик. Залата е оборудване след спечелен проект към Министерството на образованието. Друг спечелен проект към МОНМ, съфинансиран от европейските фондове даде възможност на училището да открие и три кръжока за по-големите ученици - "Етнография","Моден дизайн" и "Виртуално пътешествие". По- малките деца пък се обучават в зависимост от интересите си в най-новата школска придобивка "Работилница за таланти".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vrushtat-podgotvitelniya-klas-v-plovdivsko-uchilishte-338826
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.