Ученици от ОУ "Елин Пелин" се превърнаха в капчици
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:26 / 20.03.2012Коментари ()1280
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С екоигра беше открита седмицата на водата в пловдивското основно училище "Елин Пелин". Състезанието за ученици бе провокативно, под надслов "Отнася ли се за теб?". В нея учители питаха ученици със ситуативни изречения, а децата отговаряха с жестове, ако те се отнасяха за тях.След като приключи надпреварата, и учители, и ученици дискутираха каква е сакралната роля на водата в българския фолклор и обичаите ни.

Инициативите, посветени на безценния природен ресурс, какъвто е водата, продължават цялата седмица по класове. Първокласниците ще правят обща рисунка, която ще бъде поставена на таблото, озаглавено "Приказка за капките".В подобен род занимания и инициативи ще се включат и учениците от по-горните класове. Шестокласниците ще имат задачата сами да изработят табло със съвети как се пести водата, а седмокласниците ще се превърнат в сини репортери, които ще направят вътрешноучилищно интервю на тема "Водата и минералните извори", а след това и презентация за разпредлението на водата на планетата ни.

Световният ден на водата, който се отбелязва на 22 март, ще се чества и в Пловдив, на площада пред общината. Инициативата ще бъде организирана от Басейнова дирекция и в нея ще участват ученици от ОУ "Елин Пелин".


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Uchenici-ot-OU-Elin-Pelin-se-prevurnaha-v-kapchici-337971
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.