Строеж до "Билла" пречи на свободното преминаване на пешеходците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:50 / 04.02.2012Коментари ()9657
"Възмутен съм от случващото се около новия строеж на паркинга на "Билла" в "Кючук Париж", пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg наш редовен читател. Той пояснява, че при започване на строежа е ограден почти половината от паркинга в посока към Централна гара и преминаването за пешеходците е почти невъзможно. 

"Остана една пътечка за минаване (в близост до Бетонния мост). Когато вали, калта е буквално до колене, а тъй като пътеката е под наклон, много хора падат. На отсрещната страна - уличката, която минава покрай автогара Юг - положението е подобно: по средата на улицата има дупка, която е пълна с вода. Няма откъде да се мине, защото покрай бившия паркинг има паркирани автомобили. Нека не забравяме, че това е най-прекият път от "Кючук Париж" до Централна гара", пояснява още гражданинът.

Той е категоричен, че когато се издават разрешения за строеж, Общината трябва да се съобразява и с интересите на обикновените жители на града.

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с кмета на район "Южен" Павлинка Кацарова, която разпореди спешна проверка по случая. Оказа се, че веригата магазини"Билла" има разрешение от Голяма община за стоеж на помещение тип "хангар", в непосредствена близост до хипермаркета. До приключване на ремонтните дейности мястото на бившия паркинг ще е оградено, а минаването оттам - забранено.

Според експерт на община "Южен" обаче, пред самия магазин пространството е достатъчно и не затруднява свободното преминаване на пешеходци.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stroezh-do-Billa-prechi-na-svobodnoto-preminavane-na-peshehodcite-326091
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.