"Пикадили" затваря два обекта в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:54 / 12.01.2012Коментари ()8354
© Plovdiv24.bg
Пикадили обяви стратегическите си планове за развитие и печеливш растеж, които включват редуциране на броя на обектите. Това е част от глобалната стратегия на Delhaize Group за оптимизиране портфолиото на компанията, чрез която общо 146 магазина с ниски показатели в САЩ и Европа ще бъдат затворени, а 64 - трансформирани.

В България през 2012 г. ще бъдат затворени 6 магазина Пикадили и Пикадили Експрес. Планът за действие включва следните обекти - пет супермаркета Пикадили /в Русе, Стара Загора, Ямбол, Варна - Пикадили Запад и Пловдив - Пикадили Полиграфия/ и един магазин Пикадили Експрес /в Пловдив - Експрес Пешеходен мост/. Пикадили Ямбол и Пикадили Експрес Пешеходен мост ще преустановят работа на 13.01.2012 г. До края на годината ще бъде закрит и форматът Темпо. В момента се проучват варианти за бъдещето на единствения хипермаркет под този бранд в България.

В резултат на тези действия 99 служители от Русе, Стара Загора и Ямбол ще бъдат освободени. На служителите от Пловдив и Варна ще бъде предоставена възможност за преместване в други обекти на компанията в съответния град.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Pikadili-zatvarya-dva-obekta-v-Plovdiv-319583
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.