Отбелязваме 200-годишнината от рождението Ференц Лист
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 12.12.2011Коментари ()1141
©
Днес ще се проведе "Вечер на Еварист Галоа и Ференц Лист - връстници гении". Инициативата е посветена на 200-годишнината от рождението на френския математик и унгарския композитор. Събитието ще се случи от 17 часа в зала "Съединение" на пл. "Съединение" № 1. Слово за Еварист Галоа ще произнесе проф. дмн Нако Начев. Слово за Ференц Лист ще произнесе доц. Ромео Смилков. 

Програмата включва обявяване на резултатите и награждаване на отличените от конкурса за млади учени математици и концертно поднасяне на творби на Ференц Лист в изпълнение на Ромео Смилков и Мартин Дафинов. 

Тематичната вечер се организира от "Съюз на учените в България - Пловдив" със съдействието на Регионален исторически музей - Пловдив, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, Дружество "Морал, етика и гражданско образование", ОМГ "Кирил Попов", ПУ "Паисий Хилендарски", Технически университет - София, филиал Пловдив, Университет по хранителни технологии, Фондация "Миню Балкански".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otbelyazvame-200-godishninata-ot-rozhdenieto-Ferenc-List-311994
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.