Променят начина на паркиране по възлови улици в Центъра
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:07 / 08.12.2011Коментари ()7419
© Plovdiv24.bg
"Синята зона" вече е узаконена, съобщи ресорният зам.-кмет Александър Държиков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той уточни, че това вече е съгласувано в КАТ. "Ще я разширим там, където е необходимо, а направените забележки от наша страна по отношение на паркирането вече са отстранени", поясни още Държиков. 

"На някои улици в Пловдив паркирането няма да бъде косо на оста на пътя, а ще бъде успоредно, защото няма нужното отстояние от тротоара. Друго нарушение е констатирано по някои от еднопосочните улици. Там "Синята зона" беше въведена от лявата страна на пътя,  в противоречие със Закона за движение по пътищата, тъй като по еднопосочни улици може да се извършва само престой, и то ако не пречи на движението, а "Синята зона" е паркиране", посочи такива примери зам.-кметът.

Стана ясно, че по ул. "Бетовен" "Синята зона" ще бъде само отдясно по посока на движението, а не както е сега - и от двете страни. По ул. "Иван  Вазов" знаците за "Синя зона", поставени на по-малко от 5 м от кръстовище или пешеходна пътека, ще бъдат преместени, паркирането ще бъде успоредно на тротоара, а напречно остава само в края на улицата, където е паркингът, защото там отстоянието от тротоара е голямо.  

На ул."Христо Г. Данов" паркирането също ще бъде успоредно, защото отстоянието между задницата на автомобилите и тротоара е в противоречие с Закона за движение по пътищата. Така ще бъде и по ул."Отец Паисий".

Държиков напомни, че сега действащата "Синя зона" е по Наредба 2 и тя не включва SMS-паркирането и скобите. Поради тази причина, с цел бързо въвеждане на последните две санкции, ресорният зам.-кмет  е категоричен, че ще иска нова наредба, която ще касае само режима на паркиране в Пловдив , в която ще бъде включена и "Синята зона", тъй като, ако се чака промяната в старата Наредба, ще се изгуби много време.



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 108
25.09.2013 »
19.08.2013 »
12.08.2013 »
22.07.2013 »
26.03.2013 »
05.02.2013 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Promenyat-nachina-na-parkirane-po-vuzlovi-ulici-v-Centura-311280
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.