Кметът на Марица Димитър Иванов санкционира фирмите за сметосъбирането в общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:47 / 08.12.2011Коментари ()1699
©
На днешната сесия в община Марица кметът Димитър Иванов информира съветниците, че след постъпили от почти всички селища многобройни сигнали за некачествено сметосъбиране е поканил представители на комуналните фирми да дадат обяснения. На среща, провела се в началото на седмицата, кметът Иванов е санкционирал финансово и трите компании, с които общината има договор и им е дал кратък срок да отстранят нередностите в своята дейност.

Заседанието на съветниците продължи в работен дух и с единодушие се прие актуализация на бюджета, с която се даде зелена светлина за проектирането на водопровод и канализация в селата Скутаре и Царацово.

Въпреки финансовата криза старейшините отново с пълно мнозинство приеха да подпомогнат финансово сираците и децата в затруднено положение във връзка с посрещането на Коледа и Нова година. Припомняме,че на предходната сесия кметът Димитър Иванов обяви решението си да дари половината от месечното си възнаграждение до края на 2011 година.

На 20-ти декември от 16.00 часа Община Марица организира в залата на ОбС благотворителен търг на коледна украса, сурвачки и картички изработени от малчугани от всичките деветнадесет селища. Събраните средства също ще са за деца сираци.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Marica-Dimitur-Ivanov-sankcionira-firmite-za-smetosubiraneto-v-obshtinata-311200
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.