Симеон Дянков: Правителството има добра политика на доходите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:51 / 02.12.2011Коментари ()2074
© Plovdiv24.bg
Правителството има добра доходна политика, доходите на социално най-слабите групи се увеличават с много над инфлацията. Това заяви във времето за парламентарен контрол вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Дянков отговаря на питане от депутата от "Коалиция за България" Корнелия Нинова относно последиците за България от дълговата криза в Еврозоната. Нинова цитира данни от доклада на ЕБВР от октомври 2011 г., според който България е в топ три на страните, които се очаква да бъдат най-засегнати от кризата след Унгария и Словакия.

"Вие твърдите, че България е в първите пет страни, това е противоречие" - посочи Нинова. Симеон Дянков отговори, че в доклада на ЕБВР няма такава прогноза. Прогнозата на ЕБВР е за растеж на българската икономика през 2012 г. с 2,3 процента, по тази прогноза страната се намира на пето място в ЕС.

С декларация на "Атака" заради върнати депутатски въпроси към премиера и министри започна днешното заседание на Народното събрание. Павел Шопов заяви, че са върнати 18 депутатски въпроса на "Атака", от които 10 са били към премиера Бойко Борисов. Шопов настоя премиерът да влезе в задълженията си и да идва в Народното събрание, за да отговаря на поставените въпроси. Той припомни, че все пак Народното събрание избира правителството.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Simeon-Dyankov-Pravitelstvoto-ima-dobra-politika-na-dohodite-309877
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.