Спецченгета нахлуха в НКЖИ заради финансови злоупотреби
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:43 / 02.12.2011Коментари ()5208
© Plovdiv24.bg
Специализирана операция под ръководството на Върховна касационна прокуратура (ВКП) и Софийска градска прокуратура /СГП/ се провежда на територията на столицата. В нея участват служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и следователи от Национална следствена служба (НСлС).

Операцията се провежда във връзка с образувано наказателно производство по отношение на сключени неизгодни договори от Национална компания "Железопътна инфраструктура" с отделни фирми. Вследствие на това са нанесени щети в размер на близо 50 милиона лева. Производството е образувано през ноември 2011 г. срещу виновно длъжностно лице от държавното предприятие.

Разследването e водено във връзка с извършени длъжностни престъпления и присвоявания, неизгодни сделки, пране на пари и данъчни престъпления.

Извършват се обиски, претърсвания и изземвания на относими към предмета на делото документи, компютърна информация в централата на националната компания, както и в други три офиса. Уточняват се и лицата за разпити. Действията по разследването продължават.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Specchengeta-nahluha-v-NKZhI-zaradi-finansovi-zloupotrebi-309854
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.