Лекарка напуска дежурството си по-рано, през това време умира пациент
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:16 / 21.11.2011Коментари ()17252
© Plovdiv24.bg
Лекарка изоставила тежко болен, за да не закъснее за частния си кабинет. През това време пациентът умира в болничната стая пред очите на съпругата си. Това е поредният случай на лекарска небрежност, регистриран в Националната пациентска организация. Оттам са сезирали и прокуратурата, която е започнала проверка. Драмата се разиграла в края на март в Клиниката по гастроентерология към УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив, където бил настанен с чернодробна цироза 57-годишният Георги Соколов. До леглото му непрестанно бдяла съпругата. 

В злополучната сутрин дежурната лекарка д-р Гергана Ангелова обаче бързала за частния си прием в друга клиника, затова напуснала дежурството си около час по-рано. През това време състоянието на болния се влошило и жена му потърсила лекар. Тъй като такъв липсвал, се наложило реанимацията да бъде направена от три медсестри. В 7 часа и 3 минути Георги обаче починал. За случилото се било докладвано на утринния рапорт. 

Шефът на клиниката доц. Николай Кръстев обаче си затворил очите и обяснил на колегите си, че д-р Ангелова се е разкаяла и затова й простил, разказа д-р Ефсимия Чолакова от клиниката. След известно време лекарката отново се провинила и била дисциплинарно уволнена. Тя обаче се заканила да съди болницата за неправомерно освобождаване.


Източник: в. "Стандарт"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Lekarka-napuska-dezhurstvoto-si-po-rano-prez-tova-vreme-umira-pacient-306670
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.