Тежки поражения след снощната буря. Двама в неизвестност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:37 / 15.11.2004Коментари ()1682
Над 35 селища в Смолянска област остави без ток снощната буря. Някои от тях са и без телефони. Има отнесени покриви на къщи и административни сграда, като са прекъснати и много междуселищни пътни връзки. В Кърджалийско повече от 25 селища останаха без ток след разразилата се снощи в района буря. Природната стихия порази и 7 села в Габровска община, които също са без електричество, съобщи радио Пловдив. 24-ма огнеборци работиха цяла нощ по ликвидиране на последиците от бурния вятър и дъжд в Кърджалийско, съобщиха от МВР. В районите на селата Устрен и Папрат, община Джебел и по пътя Ардино - Кърджали пожарникарите рязаха изтръгнати от вятъра дървета, за да освободят пътните платна за движение. Наводнени общежития, мазета в блокове и къщи бяха другите произшествия, вдигнали на крак огнеборците. И шестте пострадали обекта са били в град Момчилград и съседни села. Повече от час са отводнявани коридорите на първия етаж на ж.п. транспортно общежитие в Момчилград. Минути след полунощ трима огнеборци почистват затлачени шахти заради наводнени мазета в жилищен блок. В къща и селскостопанска сграда в града пък пороят стигнал до коридора. След три часа изпомпване на водата проблемът е разрешен. В с. Ново Соколино, освен отводняване на пострадала къща, пожарникарите са спасили и добитъка, който стопаните отглеждали в мазетата. Собственици на още две къщи в Момчилград са потърсили помощ от пожарната и избените помещения са отводнени след намесата на екипи на РСПАБ.
В следствие на проливните дъждове пътната обстановка в община Смолян е затруднена, съобщи Focus news. Заради пропадане е затворен пътят Смолян - Мугла. Прекъснато е водоподаването на една от махалите. На 9 места половината участък от пътя е откъснат. Шест подпорни стени са пропаднали в дерето, съобщиха от община Смолян. Оттам уточниха, че проблемни са общо 22 участъка от 26-километровия път, поради което е затруднено преминаването на разчистващата техника. В град Смолян има наводнение на ул. ”Зора”, наводнени са складовете на търговците на едро в кв. “Райково” и дворът на “Полимерстрой”. В село Требище е паднала стара къща. Има свличане на земна маса до училището в село Стойките. Работи се усилено по отстраняване на авариите.
Четирима мъже от село Места, което се намира на 20 километра от Банско, изчезнаха снощи, след като камион "Ифа", натоварен с дървесина, е паднал в реката. Камионът е бил преобърнат от придошлите води на р. Места. Телата на двама от изчезналите мъже са намерени, съобщиха от РДВР Благоевград.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Tezhki-porazheniya-sled-snoshtnata-burya-Dvama-v-neizvestnost-3032
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.