Иван Тотев: ГЕРБ залага на подобряване на материалната база и условията в детските градини и училищата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:18 / 19.10.2011Коментари ()3071
©
Инвестицията в образованието е най-добрата инвестиция - това заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев при представянето на управленската си програма в сектор "Образование", което се състоя снощи в зала "Съединение" на Историческия музей. Тя бе представена от кандидатът за кмет Иван Тотев, Райна Петрова и Павлина Кацарова от листата на ПП ГЕРБ за общински съветници. На дискусията присъстваха директори и преподаватели в детски градини, училища и висши учебни заведения.

Подобряването на материалната база в училищата, изграждане на детски ясли и градини, въвеждане на електронна система за прием в тях са само част от акцентите, заложени в предизборната програма на ГЕРБ. 

"За нас образованието е комплексна политика. Ние сме я разделили на три подпрограми - детски градини, средно образование и висше образование. В детските градини липсва централизирана система за записване на децата, материалната база е остаряла, а най-важният проблем е липсата на места в яслите и градините, заяви Иван Тотев. В средните училища материалната база също е в лошо състояние. На много места няма спортни салони, сградите се нуждаят от саниране. Досега общината не е показала, че има комуникация с ВУЗ-овете, допълни Тотев.

Сред целите, които ГЕРБ си поставя в образованието, са изработване на механизъм за поетапно въвеждане на делегирани бюджети в детските градини, допълнително обучение на ръководния персонал, дейности за обучение в помощ на родителите, благоустрояване на детски площадки, изграждане на физкултурни салони и плувни басейни.

За подобряване на комуникацията с висшите училища ще бъдат разработени стажантски програми, заложено е създаването на единен портал за висшето образование в Пловдив, включващ всички учебни заведения.

Цялата предизборна програма на кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев може да прочетете на www.ivantotev.com


Иван Тотев представи управленската си програма в сектор "Образование"


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ivan-Totev-GERB-zalaga-na-podobryavane-na-materialnata-baza-i-usloviyata-v-detskite-gradini-i-uchilishtata-297051
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.