Семинар за превенция и управление на професионалния стрес провежда МВР в Хисар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:21 / 11.11.2004Коментари ()2478
Двудневна работна среща по Програмата за превенция и управление на професионалния стрес при служители на МВР започна днес в санаториума на министерството в Хисар. Семинарът е организиран от Института по психология и Медицинския институт на МВР. В срещата участват психолози от Института по психология, регионалните дирекции на вътрешните работи и националните служби на вътрешното министерство, както и завеждащите регионалните здравни служби при МВР, съобщи пресцентърът на РДВР - Пловдив.
Програмата за превенция и управление на професионалния стрес при служители на МВР бе утвърдена от министъра на вътрешните работи проф. Георги Петканов през юни тази година. Основни моменти за реализирането и ефективното й прилагане ще бъдат детайлно анализирани през двата дни на семинара. Програмата предвижда създаването на ясни параметри на комуникация между психолози и лекари за подобряване на предлаганите здравни и психологически услуги на служителите от вътрешното министерство. На семинара ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с въвеждането на основни елементи на здравния мениджмънт, който на практика ще промени качеството и бързината на услугите. Тема на дискусията ще бъде и съвместната работа на психологични и медицински екипи от двата института на МВР при критични ситуации. Във връзка с това предстои подписване на договор с “Българския Червен кръст” за съвместна дейност с психолози на МВР за оказване на първа психологична помощ на гражданите при критични ситуации. В работната среща е включено и представянето на различни модули на обучение, които ще бъдат използвани в практиката за по-добро информиране на служителите на МВР за симптомите на професионалния стрес и преодоляването му.
Психолози от Института по психология на МВР ще споделят опита си по индивидуалното и организационно консултиране, който ще бъде предложен като модел за работа на колегите им от регионалните дирекции.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Seminar-za-prevenciya-i-upravlenie-na-profesionalniya-stres-provezhda-MVR-v-Hisar-2964
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.