Съдът окончателно остави в ареста групата, източвала ДДС за милиони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:24 / 12.10.2011Коментари ()4872
© Plovdiv24.bg
Вчера следобед Пловдивският апелативен съд потвърди мерките за неотклонение "задържане под стража", взети миналата седмица от Пловдивския окръжен съд по отношение на Асен В., Борис К., Ангел К., Димитър Х., Любен П., Григор Г., Живко М. и Костадин М. По отношение на Сийка Д. и Константин М. също остават мерките им за неотклонение "домашен арест" с оглед на обстоятелства от личен и здравословен характер.

Те са обвинени в това, че от м. януари 2009 г. - 01.10.2011 г. в град Пловдив са участвали в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Костадин В. и създадена с користна цел - престъпление по чл.321, ал.2, и ал.3, НК.

Съдът намери, че първоинстанционният съд правилно е приел, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най - тежката мярка за неотклонение спрямо Асен В., Борис К., Ангел К., Димитър Х., Любен П., Григор Г., Живко М. и Костадин М. Те са обвинени в умишлени престъпления, за което се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянието, в което са обвинени. Преценено беше, че налице реална опасност да извършат престъпление. 
 
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 2
04.10.2011 »
03.10.2011 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sudut-okonchatelno-ostavi-v-aresta-grupata-iztochvala-DDS-za-milioni-294964
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.