От следващата година 50% от събраните средства от глоби ще се използват за купуване на камери
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:04 / 22.09.2011Коментари ()3757
© Plovdiv24.bg
Пътните полицаи ще бъдат премахнати, но постепенно, отбеляза председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в НС Иван Вълков. За целта на контролно-пропускателните пунктове ще бъде изградено видеонаблюдение, уточни още той. По думите му след въвеждането на електронния фиш от началото на годината събираемостта на глобите се е повишила с 20%.

Караулките не трябва да се използват непрекъснато, отбеляза в предаването "Под лупа" на ТВ "Европа" председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в НС Иван Вълков. Той намира решението за премахването им по входно-изходните артерии на София за правилно. "Те могат да се ползват само при извънредни ситуации, ако се издирва някой, има акция. И както виждате вече е взето решение да няма постоянни постове на тях или поне да не спират постоянно автомобилите. Както и да бъдат премахнати тези ограничаващи знаци за скоростта" - каза той.

В момента няма достатъчно средства за камери. Затова те са ограничен брой все още, обясни Вълков и допълни, че има различни видове камери: "Има стационарни камери, има камери, които са мобилни, които са сложени на местата за червен светофар и за бус ленти - това е най-вече в столицата. В столицата наистина има 3 стационарни камери само".

Тези камери засичат само автомобилите, превишили скоростта, поясни Иван Вълков. От следващата година 50% от събраните средства от глоби ще отиват във фонд към МВР. Те ще се използват за купуване на камери.

Източник: ТВ Европа



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ot-sledvashtata-godina-50-ot-subranite-sredstva-ot-globi-shte-se-izpolzvat-za-kupuvane-na-kameri-289552
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.