Напук на кризата българите купуват все повече компютри и телефони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:41 / 09.08.2011Коментари ()3837
©
Повече телефони и компютри сме си купили през летните месеци на тази година, в сравнение с миналата, отчита националната статистика.

С 3% повече компютри и мобилни телефони са ни продали търговците през юни тази година, в сравнение със същия месец на миналата година. Продавачите потвърждават статистическите данни и обясняват повечето покупки с технологичните изкушения, които се предлагат на все по-достъпни цени.

За около 3-4 месеца цените паднаха с 20-30%.

Обратно на оплакванията, че обедняваме, все повече хора влагат пари и в най-високия клас телефони, които на практика покриват функциите на така нашумелите таблети.

Въпреки ръста в продажбите, клиентите се оказват изключително внимателни и пресметливи, когато става въпрос за дългосрочна инвестиция, каквато е телефонът или таблетът.

И щом при замразени доходи и покачваща се инфлация даваме повече пари за телефони и компютри, то със сигурност сме спестили други разходи. Ощетени се оказват бензиностанциите.

През юни сме купили по-малко горива за колите си в сравнение с предходния месец, отчита статистиката. С почти 3% са намалели продажбите на дребно. Причината вероятно е значителният скок в цените на горивата.


Още новини от Национални новини:
И утре ще вали
13:22 / 09.05.2024

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Napuk-na-krizata-bulgarite-kupuvat-vse-poveche-kompyutri-i-telefoni-277419
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.