Българи - фалшификатори на валута и документи заловени във Франция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:13 / 30.10.2004Коментари ()886
Двама български граждани и един македонски са задържани във Франция за взломна кражба и производство на фалшиви документи за самоличност и фалшива валута, съобщи Focus news, цитирайки източници от френската полиция. Задържаните са 31-годишната Екатерина М., 25-годишният Кънчо С. - и двамата български граждани и македонецът Зоран Давидовски, на 32 години. Те са заподозрени в извършването на взломна кражба от апартамент, от който са взели колекционерски марки на стойност над 80 000 евро и над 10 000 евро в брой.
При извършения обиск в апартамента, в който са живели на семейни начала Екатерина М. и Зоран са открити 200 неистински банкноти с номинал 100 евро, компютри, машина за поставяне на холограмни знаци, автоматичен пистолет, плака, необходима за производството на фалшиви банкноти, метал за производството на фалшиви златни кюлчета и фини златни листове на покритието им. Френските полицаи са намерили и голямо количество фалшиви бланки за италиански шофьорски книжки и документи за самоличност, както и част от откраднатите марки. Македонският гражданин Зоран Давидовски се е движел с фалшиви документи, станало ясно по време на ареста. 25-годишният Кънчо С. пък е заявил, че е бил принуждаван да помага при производството и разпространението на фалшивите документи и валута. И на тримата е наложена постоянна мярка "задържане под стража".
Пред агенция "Фокус" главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов подтвърди информацията за ареста на двамата български граждани. "За пореден път съвместното оперативно полицейско сътрудничество между българските и чуждите спецслужби е ползотворно", коментира главният секретар на МВР.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Bulgari-falshifikatori-na-valuta-i-dokumenti-zaloveni-vuv-Franciya-2749
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.