До края ноември ще е известен концесионерът на магистрала ''Тракия''
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:36 / 25.10.2004Коментари ()1204
До края на ноември 2006 г. от София до Бургас ще се пътува по автомагистрала “Тракия”, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски, който днес по обед инспектира строителното трасе на магистралата в участъка Оризово – Стара Загора.
Съгласно актуализирания договор с изпълнителя, до месец май следващата година ще бъдат построени 31 км в участъците Оризово-Стара Загора и Карнобат-Бургас. Главен изпълнител е сдружение “Рънауей БГ”, с лидер “Трейс груп”. През 2006 г. ще приключи строителството на 43 км от двата лота. Финансирането е осигурено от Европейската инвестиционна банка и възлиза на 240 млн. евро.
Все още текат процедурите за обезщетяване на собствениците на имоти по строителното трасе. За тази цел са предвидени 1.9 млн. лв.
Конкурсът за концесионер на магистралите ще приключи до края на тази година. Изцяло платена магистрала можем да очакваме през 2007 г., когато строителството приключи напълно - уточни министър Церовски и допълни, че това ще доведе до промяна във винетната система, съобщи Дарик радио.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Do-kraya-noemvri-shte-e-izvesten-koncesionerut-na-magistrala-Trakiya-2615
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.