Фидел Беев ще продължи да се бори за кметското кресло
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:52 / 22.10.2004Коментари ()796
Предсрочно отстраненият от длъжност кмет на Велинград Фидел Беев не е изненадан от решението на Върховния административен съд (ВАС). ''Според мен, Законът за местните избори не е съвършен и затова всеки си го тълкува както си иска'', добави Фидел Беев.
Той не е изненадан от решението на ВАС, но няма да се откаже от кметската надпревара. Видният велинградски бизнесмен се готви за нови избори от три месеца, като обикаля околните села и говори пред хората, съобщава Дарик радио.
Според него във Велинградска община вече има гражданско общество и хората не вярват на партии, а на него. Беев твърди, че никой друг кандидат не може да го бие.
Припомняме, че вчера ВАС остави в сила решението на Пазарджишкия окръжен съд, с което Беев бе отстранен от длъжност заради извършване на търговска дейност дори след като е положил клетва като кмет.
Сега Общинската избирателна комисия трябва да направи предложение до президента за провеждането на частични избори в курортния град. До 40 дни Георги Първанов ще трябва да се произнесе за датата на вота.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Fidel-Beev-shte-produlzhi-da-se-bori-za-kmetskoto-kreslo-2559
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.