СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" организира празнично шествие за 11 май
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:34 / 10.05.2011Коментари ()1665
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Св.Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Празнично шествие и тържествен концерт организира СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Пловдив по случай 11 май - Денят на братята първоучители Св. Св. Кирил и Методий
От Военния клуб в Пловдив в 9,45 часа на 11 май ще тръгне основният ръкав на празничното шествие на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и представителни групи от други пловдивски училища. Учителите и учениците предвождани от мажоретния състав на училището и духовия оркестър на ВВС ще преминат през "Главната улица" на града и ще се отправят към барелефа на светите братя в Стария град. След тържествената служба в църквата "Св. Богородица" от 10, 00 часа, към шествието ще се присъедини и друга група ученици и преподаватели, които ще носят училищната икона с образите на Св. Св. Кирил и Методий.

В 10,30 часа шествието ще се установи на барелефа в Стария град за тържествено почитане на делото на създателите на славянската писменост Кирил и Методий.

Патронният празник на училището ще продължи с тържествен концерт - спектакъл от 12,00 часа в Дом на културата на железничарите /кино "Гео Милев"/.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/SOU-Sv-Sv-Kiril-i-Metodii-organizira-praznichno-shestvie-za-11-mai-253222
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.