Бухалов: Подкрепяме концесията на Стара Гребна база
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:18 / 09.05.2011Коментари ()2829
© Plovdiv24.bg
"Подрепяме концесията на Стара Гребна база", категоричен беше на днешната прескоференция Николай Бухалов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Както вече писахме, срещата бе организирана от представителите на спортните клубове по гребане в града. 

На нея те изразиха ясната си позиция против решението на областния управител Иван Тотев, с което той върна въпросната концесия. Според тях, концесията трябва да стане факт, защото дружеството, стопанисвало до момента Стара Гребна база, не е изпълнявало функцията, за която е създадено.

"Преди време беше създадено сдружение "Гребни спротрове", което трябваше да стопанисва и експлоатира Стара гребна база и средствата от това сдружение трябваше да постъпват в спортните клубове по гребане, за да се подпомага тяхната спортна дейност", поясни Бухалов.

Според него, обаче това на практика не се е получило.

"В последствие, ние разбрахме, че това не е сдружение на стортните клубове, а само използва името "Гребни клубове". Оказа се, че всъщност става въпрос за сдружение на 5 физически лица и тяхната дейност не е спортна, а стопанска, при това с не ясна дейност, ", допълни още Николай Бухаров.

Главният мотив, който Стоян Германов от спортен клуб по гребане "Академик", Николай Бухалов и Димитър Димитров от спортен клуб "Тракия" и Иван Попов, вицепрезидент на клуб "Хеброс" изтъкнаха на пресконференцията, беше не юридически, а политически. Мотивът касае въпросното сдружение "Гребни спортове", в което според тях участва лице, което е член на ПП "ГЕРБ", а именно директорката на спортното училище в Пловдив, Виолета Манева. 

Стана ясно, че тя е излязла от сдружението, когато е заела сегашния си пост, но нейното място, според спортните дейци, е заело поставено лице.

Според спортните дейци, които определиха тяхното становище като на две трети от спортните клубове по гребане в града, тази концесия трябва да стане факт, за да може да се работи сериозно в сферата на този спорт.

Това си становище, те ще изпратят в писмен вид до областния управител на Пловдив Иван Тотев. Председателят на ОбС Илко Илиев пък допълни, че утре ще бъде разпространено по медиите  писмото, с което съветник №1 кани инж. Тотев на сесията на 12.05.2011г., да изрази официалните си мотиви за връщането на решението за концесията на Стара гребна база и за Наредба 2.


Още по темата: общо новини по темата: 20
03.12.2015 »
02.12.2015 »
06.03.2014 »
11.10.2011 »
09.09.2011 »
08.09.2011 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Buhalov-Podkrepyame-koncesiyata-na-Stara-Grebna-baza-253070
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.