Прогресивно намаляват сключените граждански бракове в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:52 / 30.04.2011Коментари ()1483
© Plovdiv24.bg
Прогресивно намалява броят на юридически сключените граждански бракове в Пловдив и областта. Това съобщи Валентин Точев, експерт "Демографски показатели" в Териториалното статистическо бюро в областния център.

По-думите му това е една нормална тенденция, която се забелязва при съпоставянето на данните за сключените бракове в Пловдив и областта за последните години. Със 757 по-малко са браковете, сключени в Пловдивска област през 2010 година, в сравнение с данните от 2005 година.

За миналата година в Пловдивско има общо 2 483 сключени граждански бракове, докато през 2005 година броят им е бил 3 240. Същата тенденция се забелязва и в град Пловдив, като сключените в града бракове са намалели със 525 в продължение на шест години. Намалението се дължи на различни причини, сред които попада все по-честото желание на младите хора да съжителстват заедно без да сключват брак, каза Точев.

При бракоразводните дела също се забелязва намаление, както за Пловдив като град, така и за областта. Браковете най-вероятно ще продължат да стават по-малко, но официални данни за това от извършеното тази година преброяването се очакват в края на месец юни.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Progresivno-namalyavat-sklyuchenite-grazhdanski-brakove-v-Plovdiv-250932
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.