Днес кметът свиква кризисен щаб, заради изпращането на "Дръзки" към Либия, което означава война
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 29.04.2011Коментари ()5759
© Plovdiv24.bg
"Знаете, че вчера българският боен кораб "Дръзки" замина към Либия. По всички международни правила, боен кораб влезе ли в териториални води на друга държава, това означава война. Смятам, че ако стане това, потенциалните мишени в България, ще са големите градове, в това число и Пловдив като втория по големина град в страната", хвърли бомба вчера в медийното пространство кметът Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Поради тази причина, днес в 10:00 часа градоначалникът вика на среща в общината шефовете на всички служби за сигурност в града. Поканени са: представителя на ДАНС за Пловдив, на НСБОП, шефът на полицията комисар Тодор Чонов, шефът на Пожарната, шефът на Гражданска защита, както и представители на групите на общинския съвет на Пловдив.

Освен това, стана ясно, че кметът е решил да изпрати официално писмо до министър-председателя Бойко Борисов и до президента на Георги Първанов, който е и върховен главнокомандващ военните сили на България.

На днешната среща кметът ще предложи създаване на щаб, който да разработи стратегия за сигурност на Пловдив.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dnes-kmetut-svikva-krizisen-shtab-zaradi-izprashtaneto-na-Druzki-kum-Libiya-koeto-oznachava-voina-250490
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.