Общината и НХГ организират благотворителна изложба за онкоболни деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:56 / 27.04.2011Коментари ()1950
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
НХГ "Цанко Лавренов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Утре, от 18:00 часа в галерията на ОбС Пловдив, ще се проведе "Благотворителна изложба в подкрепа на детското онкологично отделение към УМБАЛ "Св. Георги", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Съвместното събитие, организирано от община Пловдив и НХГ "Цанко Лавренов" беше представено днес в общината от зам.-кметът Георги Титюков и ученици от гимназията. 

На благотворителната изложба ще бъдат представени 35 картини и 7 икони, нарисувани и изработени от ученици на художествената гимназия. Освен това, ще има и два собственоръчно направени самолета от дете, пожелало да се включи в изложбата.

Средствата, събрани от продажбата на предметите, ще се поделят на две части. С едната ще бъдат подпомогнати талантливите деца от гимназията, а другата сума ще бъде дарена на детското онкологично отделение към УМБАЛ "Св. Георги".

Тези, които не могат са си позволят да закупят картини и икони, които ще са на стойност между 250 и 350 лв., ще могат да дарят по-малки суми в урна, специално монтирана с тази цел.

Художниците и иконописците от художествената гимназия, са на възраст от 8 до 12 клас.

"Когато човек помогне на другите, се чувства по-добре", каза Теодора Стоянова, едно от момичетата, чиято картина ще бъде изложена благотворително.



Общината и НХГ организират благотворителна изложба за онкоболни деца


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinata-i-NHG-organizirat-blagotvoritelna-izlozhba-za-onkobolni-deca-250031
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.