Отложиха делото за убийството на 14-годишната Маргарита в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:51 / 13.10.2004Коментари ()2982
Днес състав на Пловдивският окръжен съд продължи разглеждането на наказателното дело с подсъдими Антония Митева и Мария Дръндарова, обвинени в извършване на убийство на съученичката си Маргарита Гергененова.
Съдът е изслушал заключенията на две съдебно – медицински експертизи, три комплексни съдебно – психиатрични и психологични експертизи, четири експертизи на веществени доказателства и две дактилоскопни експертизи, съобщиха от Съдебната палата.
Делото не е приключено по искане на прокурора и защитата, които държат на личен разпит на неявилите се свидетели, за които съдът е постановил принудително довеждане. Уважено е и искането за личен разпит на експерта по основна експертиза – ДНК изследване на веществени доказателства. Той не се е явил на съдебното заседание, въпреки редовното призоваване, като е изпратил писмо, подписано и от ръководителя му – директора на Научноизследователския институт по криминалистика и криминология при МВР /НИКК/, че не може да присъства поради прекомерна служебна претовареност.
Поради тези причини делото е отложено за 12 и 13 януари 2005 г. На служителите на НИКК е изпратено сигнално писмо, че при последващо неявяване на назначен и призован по установения ред експерт ще бъдат налагани глоби. Съдебният състав е назначил и още една дактилоскопна експертиза.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otlozhiha-deloto-za-ubiistvoto-na-14-godishnata-Margarita-v-Plovdiv-2341
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.