Почетният консул на Молдова в Пловдив Веселин Чипев подкрепи Българската общност в ОАЕ
Автор: Оля Ал-Ахмед 20:03 / 06.03.2024Коментари ()2220
©
На 3 март над 350 българи, живеещи и работещи в Обединените арабски емирства, както и чуждестранни гости, свързани с България, се събраха в “Jumeirah Creekside Hotel" в Дубай, за да отбележат националния ни празник. Те бяха пренесени в честващата 146 години от освобождението си страна благодарение на културната програма, изложбата и коктейла, организирани от посланика ни в Обединените арабски емирства Иван Йорданов и генералният консул в Дубай – Станислав Димитров. 

Български музиканти, певци и артисти, работещи и живеещи в Обединените арабски емирства, направиха празника още по-цветен, безвъзмездно включвайки се в честването. Водещ на културната програма бе Наталия Митева-Петкова.

Клубът за автентичен фолклор "Здравец“ изпълни танца “Моминска севда" под аранжимента и музиката на Стоян Стоянов и хореографията на Виктория Захариева.

"Излел е Дельо хайдутин“, в съпровод на гайда от Христо Христов, прозвуча в изпълнение на народната певица Елена Владова – Нора. 

Велислава Тодорова – виолончело и Виктория Захариева – пиано изпълниха пиесите “Пасторал", “Хумореска" и “Хоро" от Илия Драганов. Захариева изсвири и “Росни ми, росни, Росице" на Стоян Стоянов.

Ива Георгиева – вокал и Сандра Стефанова – пиано разчустваха гостите с емблематичната "Я кажи ми, облаче ле бяло“.

Последва “Светът е за двама" в изпълнение на певеца и музикант Боби Вълчев. Той, заедно с Ива Георгиева – вокали, Стоян Стоянов – клавиши, Марин Бозев – саксофон и Калоян Калчев – барабани, представиха джаз версии на “Една българска роза" и “Моя страна, моя България". По време на цялото събитие на видеостена се прожектираха кадри от изложбата “България от птичи поглед", организирана със съдействието на Културния ни институт в Обединените арабски емирства.

Генерални спонсори на събитието бяха банката Emirates NBD – на шейха на Дубай, националният авиопревозвач “FlyDubai" и хотел “Royal Spa Velingrad" на българския бизнесмен Веселин Чипев.


Още по темата: общо новини по темата: 50
18.03.2024 »
05.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
04.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pochetniyat-konsul-na-Moldova-v-Plovdiv-Veselin-Chipev-podkrepi-Bulgarskata-obshtnost-v-OAE-2030592
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.