Конкурсът за междуградските линии в Пловдив е фарс, зове софийски превозвач
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 22.10.2010Коментари ()3191
© Plovdiv24.bg
Конкурсът за междуградските линии в Пловдив е пълен фарс, заяви собственикът на софийската фирма "Карат С" Миролюб Столарски. Фирмата е един от участниците във въпросния конкурс. Изказването му бе предизвикано от сигнала на "Хеброс бус" и фирмите подизпълнители, че част от автобусите, с които "Карат С" се явява на конкурса, извършват превози по договор със Столична община. Никой не си държи автобусите в гаража, най-нормално е те да работят, добави Столарски. По думите му до конкурса са допуснати фирми, които нарушават изискванията, а не се допускат такива, които ги спазват. Конкурсът е опорочен, коментира още шефът на столичната фирма и попита: "Как г-н Дошков разбра с кои автобуси се явявам, след като конкурсната документация е тайна?"

Подозираме, че г-н Столарски няма свободен автобусен парк, който да обслужва инвалиди, заяви в отговор собственикът на "Хеброс бус" Веселин Дошков. Той заяви, че сигналът към комисията изразява съмнението, че част от автобусния парк на "Карат С", който участва по договор към Столична община, е заложен и в конкурсните документи за междуградските линии. Ние не уличаваме Миролюб Столарски в нарушение, а подаваме този сигнал, за да бъде извършена проверка, обясни Дошков.

Очаквам от Столична община да отговорят каква част от парка на софийската фирма е ангажирана в общински превози, за да разберем дали сигналът на "Хеброс бус" и подизпълнителите е основателен. Ако се окаже, че е верен, това няма да е първият подобен случай, коментира зам.-кметът Александър Константинов, който е и председател на конкурсната комисия.

Той припомни за конкурса преди 3 години, когато комисията отхвърли фирма "Никан Лайн" на Ангел Батаклиев. Причината тогава беше, че превозвачът се се яви с автобуси, които вече са били ангажирани за превоз в транспортната схема на София. Ако документите на "Карат С" се окажат неизрядни, решението дали да продължи е изцяло в ръцете на членовете на комисията, каза още Константинов.

Източник: Дарик



Още по темата: общо новини по темата: 18
21.12.2010 »
18.12.2010 »
10.12.2010 »
10.12.2010 »
29.11.2010 »
24.11.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Konkursut-za-mezhdugradskite-linii-v-Plovdiv-e-fars-zove-sofiiski-prevozvach-200995
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.