25 осветителни стълба на пътя Пловдив-Асеновград извън строя заради катастрофи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:09 / 15.01.2024Коментари ()5346
© Plovdiv24.bg
Народният представители от “Възраждане" Димитър Гюрев зададе въпрос на министъра на регионалното развитие и благоустройството,относно път II-86 Пловдив - Асеновград, който беше ремонтиран и разширен през 2019 година, като по цялата дължина на трасето бяха поставени осветителни тела, за да се улесни придвижването по него и да се намали риска от произшествия. Само че от самото му поставяне това осветление не функционира оптимално. В най-добрите случаи  работи в определени сектори, което е крайно недостатъчно. 

Вследствие на ремонта по дългото 10 км трасе бяха изградени четири кръстовища с кръгово движение. Това са точки, които са с повишен риск от ПТП, особено в зимните периоди, в какъвто навлизаме сега, когато светлата част от денонощието е доста кратка. Но, дори и в районите около тях, осветлението почти никога не функционира. 

В тази връзка, народният представители от “Възраждане" зададе следните въпроси: Каква е причината, въпреки изграденото осветление, по цялата дължина на пътя, то да не се включва? Кога ще започне да функционира пълноценно? 

Министърът на регионалното развитие отговори, че е извършил проучване във връзка с неработещото осветление и констатациите на народните представители от “Възраждане" са напълно коректни, като причините са две - едната - техническа, а другата - административно-правна и тя се състои в това, че за съответния обект все още няма разрешение за ползване.

Причината за това са спорове, свързани с отчуждителни процедури, касаещи части от поземлени имоти в землището на квартал “Горни воден". Като друг проблем, водещ до неработещото осветление, са пътнотранспортни произшествия - 25 стълба са извън експлоатация, а системата е изградена на принципа на последователната свързаност и това рефлектира върху функционирането на 65% от системата.

Министърът допълни, че това е установено след въпроса на народните представители от “Възраждане" и е разпоредил незабавно да бъде изготвено задание за авариен ремонт и да бъде възстановено нормалното състояние и функция на тези 25 стълба, което ще доведе до възстановяване на осветлението по трасето.


Още по темата: общо новини по темата: 409
07.05.2024 »
23.04.2024 »
23.04.2024 »
18.04.2024 »
21.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/25-osvetitelni-stulba-na-putya-Plovdiv-Asenovgrad-izvun-stroya-zaradi-katastrofi-1966311
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.