Искат проверка на Петя Гогова за прибрани европари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:29 / 04.10.2010Коментари ()2513

Искат проверка на Петя Гогова
От ГЕРБ искат зам.кмета Петя Гогова да бъде проверена и съответно, ако е взела неправомерно хонорар по европейски проект да бъде отстранена от длъжността си. Депутатът Стефан Дедев ще внесе сигнал до председателя на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси - Валентин Иванов, относно 11 хил. лв., които трябва да получи Гогова като ръководител на програма за внедряване на интегрирана информационна система в община Пловдив

Според закона за конфликт на интереси зам.кмет  не може да получава хонорар като ръководитгел или участник в проект , разходват евросредства. В декларацията подадена от Дедев до комисията се казва, че сключването на граждански договори противоречи с принципите на законност, откритост и ефективност. Която е под въпрос за цялата дирекция "Евроинтеграция" на Общината.

"Кметът Славчо Атанасов не трябва да прилага двоен стандарт  спрямо подчинените си - Колаксъзов е вън, а Гогова я защитава", каза Дедев.


Според Дедев районните кметове трябва да се назначават от самия кмет на дадения град, а не от общински съвет. "Представете си, че има друго мнозинство и то не даде сформирането на желания от кмета екип", мотивира се Дедев, като допълни, че до нова година законът ще бъде вече внесен за разглеждане.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Iskat-proverka-na-Petya-Gogova-za-pribrani-evropari-196061
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.