Глас от южната част на Пловдив: Г-н кмете, жалко е!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:34 / 09.01.2024Коментари ()6598
© Plovdiv24.bg
Читател се свърза с Plovdiv24.bg, за да се обърне лично към кмета на Пловдив. Даваме думата на човека сега, а въпросите, които той поставя, са доста наболели и изискват сериозна намеса:

"Уважаеми г-н Костадин Димитров,   

Булевард ,,Александър Стамболийски" сигурно не е ремонтиран основно 40 години. И вместо да бъде разширен и да стане по-хубав, за малко щяха да оставят 40-годишните плочки, ако не беше Вашата намеса. Булевардът изглежда толкова жалко, че сигурно затова вече го пишат за улица. Според мен проектирането не е достатъчно качествено.

Тротоарите можеше да са по-малки за сметка на разширение на платното. Сега то изглежда по-тясно отпреди. Има видима възможност да се направят минимум 5-6 джоба за паркиране от дясната страна по посока от бул.,,Димитър Талев" към ул.,,Асен Христофоров". Защо не е използвана?

Моля за вашата намеса, докато още не е поставен асфалтът. И без това от тази страна няма никаква възможност за паркиране или при аварийни ситуации. Как толкова хора минаваха на инспекции и никой не го забеляза? В района и без това няма осигурени много места за паркиране.

Сигурно повече от 6 месеца имаме писмо от общинското предприятие ,,Чистота"  и чакаме обещаните да се поставят контейнери за разделно събиране на ул.,,Асен Христофоров" 2. Построиха огромен комплекс отстрани, а контейтерите са почти същия брой и вечно преливат. Моля за Вашата намеса.

И последно - писах до Вашия предшественик за окаяното и все по-западъщо състояние на плувен комплекс ,,Нептун". Накратко отдясно на големия басейн се намира неработещият и разпадащ се бивш рибен ресторант, който, като работеше, се вписваше много добре на това място до басейна и позволяваше на хората да се хранят с нещо хубаво на басейна. Сега падат опасни парчета от продънения покрив и е много неприятна и тъжна гледка, а можеше да е функциониращ и да носи приходи на общината. Но трябва и да се даде, не само да се взема.

За баланс от лявата страна на другия по-малък басейн се намира друг още по-сериозно разпадащ се обект, ограден с ленти, защото е опасен. Отново продънен и разпадащ се покрив. Впечатлението е мнго неприятни и тягостно. За да е още по-завършено и неприятно за посетителите, в левия край на обекта стои трети сезон неработещият и протекъл трети басейн в комплекса.

Искам да Ви попитам има ли нормална логика да се дадат стотици милиони за стадионите, 10 милиона за нов плувен комплекс и да няма няколко десетки хиляди лева да се стегне и преобрази идин прекрасен и действащ комплек? Вие сте математик и аз разбирам от тази материя, но според мен логика няма.

Той се посещава от хиляди жители на град Пловдив и околните населени места. Според мен има безхабенрие и нихилизъм. Дали може един общински плувен комплекс да стане прекрасен като останалите частни комплекси? Според мен може. Иска се желание, последователност, работа и надзор. Как пък никой не ги забелязва тези проблеми и не предлага решения?

Вие демонстрирахте съпричастност с проблемите на жителите на града и затова се обръщам към Вас да вземете присърце и тези проблеми. Надявам се да видя още тази година този иначе хубав комплекс да бъде обновен и използван от всички почитетели на плуването.

Искам да Ви пожелая много здраве и успехи във Вашата отговорна и важна работа за град Пловдив.

Поздрави

инж.Юлиан Братанов"


Още по темата: общо новини по темата: 13
23.07.2023 »
29.05.2023 »
02.12.2022 »
11.08.2022 »
23.04.2022 »
18.02.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Glas-ot-yuzhnata-chast-na-Plovdiv-G-n-kmete-zhalko-e-1958600
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.