Адвокат: Клиентът ми бездейства в затвора. Там никой не им предоставя работа
Автор: Ивет Калчишкова 09:35 / 08.12.2023Коментари ()5202
© Plovdiv24.bg
Воденият се за помагач при заливането с киселина на гадателката Тони от  кв."Тракия" Веселин Вълчанов призна вината си и пожела да сключи споразумение с прокуратурата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Защитникът му адвокат Баков успя да уточни с представителя на държавното обвинение прокурор Илиев параметрите на наказанието, а именно - три години условно лишаване от свобода с изпитател срок от пет години. 

В следващите дни ще стане ясно дали желаното споразумение ще бъде одобрено, когато то бъде предадено на друг съдебен състав, който да прецени възможно ли е.

Ако то се приеме, Вълчанов се превръща в свидетел по делото на водения за извършител Йордан Цветанов, което производство ще се гледа по общия ред с разпит на свидетели.

Адвокат Йордан Давчев, който е защитник на Цветанов, изрази своето несъгласие със споразумението и пожела изменение на мярката му за неотклонение "задържане под стража".

Според него предварителният арест е с прекалено дълга продължителност - 8 месеца, а бъдещото споразумение би забавило съдебния процес. 

"Нека той да си гледа децата, а не да стои и да бездейства в затвора. Там никой не им предоставя работа", каза той.

Давчев пожела по-лека мярка, а именно - парична гаранция. 

В крайна сметка съдът реши да не уважи желанието на адвокат Давчев и потвърди мярката на Цветанов. 

Магистратите определиха, че деянието му има висока степен на обществена опасност и споделиха, че Цветанов е извършил акта в последните месеци на предходно осъждане. 

Припомняме , че първоначално двамата подсъдими бяха с мярка за неотклонение "задържане под стража“.

На 21 август мярката на Вълчанов бе изменена поради новопостъпили обстоятелства, свързани със здравословното състояние на детето му, както и други негови действия, спомогнали за разследването. 

Следващото заседание е насрочено за 6 февруари от 9:30 часа.



Още по темата: общо новини по темата: 17
06.02.2024 »
04.12.2023 »
04.12.2023 »
11.10.2023 »
19.07.2023 »
26.05.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Advokat-Klientut-mi-bezdeistva-v-zatvora-Tam-nikoi-ne-im-predostavya-rabota-1920144
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.