Тодор Чонов: Изграждаме буферни паркинги и стотици нови паркоместа в "Северен", увеличаваме зелените площи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:42 / 24.10.2023Коментари ()3361
Буферни паркинги на Голямоконарско, Карловско и Брезовско шосе, които да намалят напрежението във вътрешноградския трафик, предвижда да изгради кандидатът за кмет на Пловдив Тодор Чонов. Този ангажимент той пое при срещата си с жители на район "Северен" в парк "Рибница".

Нели Симеонова-Николова, която се кандидатира за районен кмет, вече е направила оглед на всички вътрешноквартални пространства, където могат да се обособят нови паркоместа. Целта е да се предотврати хоасът от коли в малките улички и да се повиши безопасността на движението – особено на пешеходците и най-вече на децата.

Сред акцентите в приоритетите и на двамата е увеличаване на зелените площи, както и качеството им на поддръжка. Няма да остане пренебрегнат и най-големият парк "Рибница", където предстои реконструкция. Ще бъде изградена автоматизирана поливна система, ново енергоспестяващо LED осветление, още фитнес площадки.

"Планираме нови алеи, повече пейки и кошчета, редовно почистване на детските площадки. А като предпазна мярка срещу вандалски прояви ще монтираме видеокамери, директно свързани с центъра за видеонаблюдение", каза Нели Симеонова-Николова.

На въпроси на граждани за затруднения трафик и проблеми с обществения градски транспорт Тодор Чонов отговори, че съвсем скоро се очаква ремонтите по "Брезовско шосе" и бул. "Дунав" да приключат, а това ще успокои движението в района.

На поредицата срещи през последните дни с жителите на различни квартали в район "Северен" неизменно бяха и кандидатите за общински съветници от екипа на Чонов. Посланието им е "Бъдеще за Пловдив". Издигнати са от политическа партия "Свобода".

За кмет на Пловдив Тодор Чонов, на район "Северен" – Нели-Симеонова-Николова, и листата за общински съветници пловдивчани могат да гласуват с номер 49 в интегралните бюлетини.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Todor-Chonov-Izgrazhdame-buferni-parkingi-i-stotici-novi-parkomesta-v-Severen-uvelichavame-zelenite-ploshti-1869471
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.