Бизнесмен вдига нов голям комплекс до Околовръстното на Пловдив
Автор: Диана Бикова 11:10 / 04.08.2023Коментари ()32252
© Google
Строителният предприемач Христо Томов планира да изгради нов голям комплекс в землището на родопското село Браниполе. В РИОСВ - Пловдив е внесено инвестиционното намерение от фирма "Строубери каунти" ООД за жилищно застрояване, търговска и обществено обслужваща дейност, крайпътен комплекс, търговска, обществено обслужваща и складова дейности, предава Plovdiv24.bg.

Томов притежава два земеделски имота с обща площ 203 348 квадратни метра в местността "Стойкова върба", в непосредствена близост до Околовръстното шосе. Предстои да се изготви ПУП- ПРЗ за промяна предназначението на земеделската земя за неземеделски дейности. Планът за регулация предвижда отреждането на 9  урегулирани поземлени имота, като осем от тях ще са за жилищно застрояване, търговска и обществено обслужваща дейност, а деветият ще е за крайпътен комплекс, търговска, обществено обслужваща и складова дейност.

Застрояването в новообразуваните УПИ ще бъде свободно, по ограничителните линии на застрояване и нормативи за зона "Жк“ – жилищна територия с преобладаващо комплексно застрояване с максимално допустимите показатели за устройство на зоната – височина до 12 м., плътност на застрояване до 50%, площ за озеленяване - от 50 %, интензивност на застрояване (К инт.) – 2,0 и зона "Смфп“ – смесена многофункционална производствена зона – обслужване, складове и зеленина с максимално допустимите показатели за устройство на зоната – височина до 15 м., плътност на застрояване до 50%, площ за озеленяване - от 30 %, интензивност на застрояване (К инт.) – 3,0. Всички необходими за правилното функциониране на бъдещите сгради, инженерни мрежи и съоръжения, ще бъдат разположени в границите на новопроектираните УПИ. Транспортното обслужване на имотите ще се осъществява по полски пътища чрез изграждане на локално платно от разположеното южно от имотите Околовръстно шосе. 

След промяна на предназнач
©
Бъдещият комплекс ще се реализира в двата имота с №№ 840 и 841 - последните на Кукленско шосе в непосредствена близост до Околовръстното.
ението на осемте урегулирани поземлени имота за жилищно застрояване, се предвижда да изградят около 40 многофамилни жилищни сгради и 50 еднофамилни жилищни сгради (къщи). Проектът включва магазини за хранителни стоки, заведения за обществено хранене, кафе – аперитиви и различни търговски обекти, които да обслужват живеещите в новопостроените сгради.

В имота, предназначен за крайпътен комплекс, ще има ритейл парк,  заведения за обществено хранене, кафенета, магазини за промишлени и хранителни стоки, търговски обекти за промишлени и хранителни стоки, административна сграда.

Предвидено е всички сгради да се реализират отворени към околното пространство, с възможност за достъп на всеки самостоятелен търговски или складов обект отвън. В имота ще се предвидят паркинги за обслужване на посетители и за персонала на бъдещите обекти.

Екоинспекцията трябва да издаде становище, за да бъде реализирано инвестиционното предложение.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Biznesmen-vdiga-nov-golyam-kompleks-do-Okolovrustnoto-na-Plovdiv-1776807
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.