Денков за предоставянето на бронирана техника на Украйна: Машините не са били използвани никога
Автор: Самуил Иванов 12:54 / 14.07.2023Коментари ()1485
© Фокус
Машините не са били използвани никога. Това заяви Денков от Румъния, където е на еднодневно посещение при румънския си колега, във връзка с решението за предоставяне на бронирана техника на Украйна, предаде репортер на "Фокус“.

"Тези машини не са от контингента на българската армия. Те всъщност са закупени през 80-те години и са в складове на Министерството на вътрешните работи. Никога не са използвани, никога не са правени и обучения с тях, просто стоят в складовете.

От тази гледна точка те са тежест както за министерството, така и за България като цяло. При посещението на президента Зеленски стана дума за тях. Питахме ги дали биха им били от полза. Те отговориха с "да“, така че ги подготвяме, за да бъдат изпратени", заяви министър-председателят.

Той увери, че всичко, което прави редовната власт, е да защитава само интересите на страната ни. 

"Колкото и пъти да ми бъде зададен този въпрос, отговорът е един - аз защитавам интересите на България като държава. Аз съм министър-председател и нищо друго не ме интересува освен да успея, заедно с правителството, да си свърша работата, така че България да може да се развива", категоричен бе Денков. 

За критиките, появили се относно коментара на Денков по повод изпращането и използването на касетъчни боеприпаси от Украйна, министър-председателят отговори така:

"Ние сме унищожили тези боеприпаси, които сме имали. Не могат да преминава през територията на нашата държава. Ако чуете интервюто, което беше зададено от Sky News, беше в съвсем друг контекст - дали бихме укорили Украйна за това, че е готова да ги използва, при положение че Русия вече ги използва срещу тях. Моят коментар беше в посока, че да, ние спазваме споразуменията; да, ние няма да използваме и не подкрепям използването, но няма как да съдим Украйна затова, че когато срещу нея се използват такива боеприпаси, тя е решила да ги използват", обясни той.


Още по темата: общо новини по темата: 4447
17.05.2024 »
15.05.2024 »
06.05.2024 »
04.05.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
предишна страница [ 1/742 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Denkov-za-predostavyaneto-na-bronirana-tehnika-na-Ukraina-Mashinite-ne-sa-bili-izpolzvani-nikoga-1752629
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.