Машинисти масово крадат нафта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:29 / 29.06.2010Коментари ()2288
© Plovdiv24.bg
Машинисти масово крадат нафта, докато управляват влак. На това явление през последните месеци са се натъкнали служителите от транспортна полиция - Пловдив. За този вид престъпление вече четирима служители на БДЖ са уволнени и срещу тях са заведени съдебни дела.

Инспектор Стоян Шуплев разказа, че на 14 февруари тази година, служители на транспортна полиция са направили извънредна проверка на международния влак. На гара Скобелево, в локомотива са открити 4 туби с по 30 литра дизелово гориво. Подобен случай е разкрит и на 17 май. Тогава в разстоянието между гарите Нова Надежда и Симеоновград са били намерени още туби с нафта, оставени от машинисти.

Освен нарушения от страна на машинистите, транспортните полицаи отчитат и ръст на кражбите на кабели. За последните два месеца са регистрирани над 15 случая. Най-значимият е орязаният близо 1 километър меден проводник в Ихтиман.

Данните за дейността на служителите от Транспортна полиция бяха оповестени в Деня на отворените врати. Първи посетители в сградата бяха ученици, които отблизо се запознаха с дейността на полицаите, които се грижат за сигурността около гарите и влаковете.


(с) ПОТВ


Източник: ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mashinisti-masovo-kradat-nafta-173957
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.