Фермер от Пловдивско: При себестойност на млякото от 90 ст., сега то се изкупува за 50 стотинки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:01 / 31.05.2023Коментари ()3560
©
Животновъди от Пловдивска област излизат на протест край Долна махала срещу продължаващия от дълго време натиск върху изкупните цени на кравето мляко и внезапния отказ на голяма мандра да изкупува млякото, въпреки подписания договор. 

Това съобщи за Радио Пловдив фермерът от Долна махала Петър Карадамянов. От няколко дни той и негови колеги подаряват млякото си, а днес ще го разлеят и на пътя. Той обясни, че  животновъдите в момента са  притиснати отвсякъде и търпят загуби от изключително ниските изкупни цени.

"Взехме решение да направим този жест - да подаряваме мляко на нуждаещи се хора. Вече около 5 тона мляко сме подарили“, обясни пред БНР Карадамянов и допълни, че на днешния символичен протест се очакват фермери от Хасково и Стара Загора.

В интервю за Радио Пловдив Карадамянов съобщи, че при себестойност на млякото 90 ст. сега то се изкупува за 50 стотинки.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Fermer-ot-Plovdivsko-Pri-sebestoinost-na-mlyakoto-ot-90-st-sega-to-se-izkupuva-za-50-stotinki-1697516
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.