Става интересно! Бетонният мост ще бъде затворен за реконструкция
Автор: Диана Бикова 12:44 / 07.03.2023Коментари ()25914
©
Пловдивският общински съвет задължи ДП "Национална компания "Железопътна инфраструктура" да изработи и съгласува с община Пловдив линеен график за реконструкцията на Бетоновия мост, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Линейният график ще бъде включен като неразделна част от Допълнителното споразумение между ДП НКЖИ и Община Пловдив за двустранно сътрудничество при изпълнение на дейности, от взаимен интерес, във връзка с реализация на проекта "Развитие на железопътен възел Пловдив", както и за реализиране на Транспортно-комуникационна система и изграждане на техническа инфраструктури-улици, водоснабдяване, канализация, електроснабдяване и други инженерни мрежи.

Реконструкцията на Бетоновия мост трябва да се случи през периода май-август 2023 година, с уточнението, че това зависи от линейния график на НКЖИ за освобождаване на бул. "Христо Ботев" и кръговото на централна гара, уточни заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев

В рамките на споразумението е записано, че НКЖИ ще съдейства община Пловдив да получи 38 декара държавни имоти, срещу което ще получи 8 общински декара. 

Допълнителното споразумение урежда задълженията на двете страни по проектите за пробива на гарата, модернизацията на жп линиите и гарите, изграждането на новия Бетонен мост и повдигането на жп линиите по бул. "Копривщица". 

Държавното дружество за своя сметка ще проектира и придвижи преписката за одобрение на проекта за реконструкцията на Бетоновия мост, и ще организира изграждането на конструкцията в сервитута на ДП НКЖИ и привързване към съществуващите рамки и въвеждането на обекта в експлоатация. Във втория етап на инженерно-техническото решение за съоръжението е предвидено изграждане на нови подходи (рампи) в източно и западно направление към бул. "Христо Ботев" и подход към бул. "Македония".



Още по темата: общо новини по темата: 261
14.05.2024 »
16.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stava-interesno-Betonniyat-most-shte-bude-zatvoren-za-rekonstrukciya-1590548
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.