8500 баби гледат внучета по схемата "Отново на работа"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:42 / 21.04.2010Коментари ()58202
© ПОТВ
Безработни започват да гледат малчугани по нова схема "Отново на работа". Обучението им стартира в Пловдив вчера, а одобрените кандидати имат шанс да се грижат за дечица до 3-годишна възраст. Сред тях най-много са учителките и медицинските сестри в предпенсионна възраст. Родителите, които искат да се включат в програмата, трябва да подадат писмени заявления в Бюрото по труда. Приоритетно се разглеждат документите на самотни родители, многодетни семейства, майки на деца с увреждания, както и семейства с месечен доход до две средни работни заплати. В цялата страна общо 8500 безработни ще се включат в обучението и ще участват в проекта.

При нас най-често бабите идват в комплект с внучето, коментира шефката на Бюрото по труда Мария Гуджева. Има обаче и безработни жени, които сами проявяват инициатива, както и семейства без баби, които се нуждаят от човек да се грижи за детето им.

Одобрените кандидати получават минималната работна заплата и осигуровки. Те остават да се грижат за детето до навършване на 3-годишна възраст.

Източник: в. "Марица"



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/8500-babi-gledat-vnucheta-po-shemata-Otnovo-na-rabota-157626
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.