Ученици от Пловдив почетоха паметта на Апостола с поход до Мулдавския манастир
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:28 / 20.02.2023Коментари ()1472
Учениците от клуба по туризъм "Алеко" при СУ "Никола Вапцаров" с ръководител г-жа Елеонора Янчева, се включиха във възпоменателния поход до Мулдавския манастир "Св. Петка " в памет на Васил Левски.

В манастира, който се намира на 7 км югоизточно от Асеновград, често е отсядал Дяконът, чието скривалище е запазено и до днес под бившата игуменарна и може да бъде видяно от посетителите на обителта.

На връщане групата посети и параклиса, известен като "Малката Света Петка", разположен над Асеновград, както и Рибната църква в града. Учениците вървяха около 20 км пеша, но бяха възхитени от прекрасните места, които посетиха. Всички се заредиха с положителна енергия и останаха доволни от разходката.

Бившият ученик на г-жа Янчева Иван Обрешков, понастоящем доцент в УХТ, сподели: "Това беше един уникален ден! С нетърпение чакам следващата проява на клуба, в която задължително отново ще взема участие."

Учениците са част от младежката секция към туристическо дружество "Еделвайс" - Пловдив, а г-жа Янчева е инструктор по туризъм и планински спасител към същото дружество.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uchenici-ot-Plovdiv-pochetoha-pametta-na-Apostola-s-pohod-do-Muldavskiya-manastir-1573670
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.