Облагородяват най-младия район в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:29 / 25.01.2023Коментари ()3634
©
Ремонтите в най-младия пловдивски квартал продължават и са съобразени с метеорологичната обстановка. В момента строителните бригади извършват подмяна на тротоарната настилка пред един от оживените търговски центрове на улица "Съединение". Обектът бе инспектиран от кмета на "Тракия" Костадин Димитров и от главния инженер в районната администрация Красимир Еневски.

"Мястото се оформи като своеобразна пешеходна и търговска зона. Последователно работим за разширяване на публичните пешеходни пространства и тяхното облагородяване", коментира Костадин Димитров. Той допълни, че "Тракия" е кварталът с най-много велосипедни алеи, а работата за разширяване на зелената система е приоритетна и постоянна.

"След социализирането на парк "Лаута" и превръщането му от пущинак в предпочитано място за отдих и спорт, след изграждането на новия парк "2019" и мащабните залесителни инициативи, в момента на дневен ред е парк "Кан Крум". Вече направихме първите стъпки за реализирането на проекта. Продължаваме напред", категоричен е кметът на "Тракия" Костадин Димитров.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oblagorodyavat-nai-mladiya-raion-v-Plovdiv-1543731
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.