Режат заплатите на шефовете на общински дружества, никой няма да взема повече от кмета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:39 / 30.03.2010Коментари ()4237
© Plovdiv24.bg
До края на деня ще бъде предложена промяна в наредбата за управлението на търговските дружества, според която методиката за възнаграждение на управителите да бъде ограничена така, че никой от тях да не получава по-голяма заплата от тази на кмета Славчо Атанасов, която в момента е 1388 лева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Това е една антикризисна мярка, която предприемаме по примера на правителството", коментира заместник-кметът Александър Константинов, който е вносител на предложението.

Преработената наредба ще бъде качена на сайта на общината за полагаемото се по закон двуседмично обществено обсъждане. Според Константинов тя ще има не толкова икономически, колкото морален ефект. Дали предложението ще бъде прието, ще зависи от общинските съветници, които до края на следващия месец трябва да го гласуват на сесия. Мярката била навременна и трябвало да изпревари предстоящите конкурси за управители на ДКЦ-та, за да бъдат кандидатите наясно с предлаганите условия.

В момента много от шефовете на търговски дружества, особено на болници и поликлиники, получавали съобразно сега действащата методика месечни възнаграждения от по 3 хиляди лева.


(C) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rezhat-zaplatite-na-shefovete-na-obshtinski-druzhestva-nikoi-nyama-da-vzema-poveche-ot-kmeta-152831
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.