Четириног странник предизвика вълна от умиление в Пловдив
Автор: Силвия Станева 12:43 / 31.12.2022Коментари ()7325
Читател на Plovdiv24.bg реши да сподели с аудиторията ни за срещата, която е имал с четириног приятел, който търси своето място в любимия ни Пловдив. Ето какво ни разказа нашия читател:

"Наскоро се запознах с един четириног странник от нашия любим Пловдив.

А именно познатия на много хора Ушко.

Прибирайки се в блока ми, забелязах голямо куче в напреднала възраст да спи във входа. Последва ме до моя етаж, отказа храна и вода. Искаше само да поспи.

Поразрових се в интернет, свързах се с доста хора. Изглежда Ушко беше спал в десетки входове в източната част на града ни, предимно в "Изгрев" и началото на "Тракия".

Кучето е изключително добронамерено и кротко. Влезна във входа вечерта, сам е пожелал да излезе сутринта. Не беше направил никакви поразии, повечето хора дори не разбраха, че е подремнал на един от нашите етажи. За съдбата на животинката имаше различни мнения, от това, че живее в Преспа-2, до това, че собственика му е починал и той е бил освободен. Забелязван на много места, Ушко е оставял само добро и огромен чар след себе си. Едва ли обаче той е виждал същото насреща.

Молбата ми е, ако го видите чакайки пред вашия вход, ако не в дома си, оставете го да подремне за няколко часа поне във входа, на топло и тихо. Нека му помогнем да избута последните си години в един по-хубав Пловдив."


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chetirinog-strannik-predizvika-vulna-ot-umilenie-v-Plovdiv-1514375
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.