Райна Петрова: Студентските живи вериги няма да ме спрат да бутна бараките на ПУ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:18 / 21.03.2010Коментари ()7571
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Нито стачки, нито живи вериги от студенти ще ме спрат да приложа закона", категорично заяви кметът на район "Централен" Райна Петрова пред Plovdiv24.bg.

Това е предварителният й коментар за взетото в четвъртък решение на Общинския съвет да не се бутат бараките на ПУ "Паисий Хилендарски", незаконно разположени на ул. "Костаки Пеев", тъй като все още не е получила черно на бяло постановеното от съветниците. Така, както същия онзи четвъртък - след дълги съдебни мъки, тя премахна самонастанилия се в дървена барака до централата на полицията салон на кафене, Петрова е готова да бутне и незаконните студентски бараки. Уплашени от студентския натиск, съветниците отстъпиха и суспендираха решението на Върховния административен съд.

"Надявам се областният управител много внимателно да разгледа юридическите мотиви за взетото решение и да го спре. Никой не може да си присвои част от улица, пък било и най-авторитетният университет. Той богопомазан ли е, че да тъпче закона? За трийсет и четири години какво са направили ръководствата на ПУ, за да осигурят на студентите си условия като за ХХІ век, а не да ги слагат да учат в бараки? Да спрат да приемат студенти над капацитета, който може да осигури високо ниво на бъдещите висшисти", твърда позиция отстоява Потрова.

Според нея да се отвори улицата, която напук на закона не е улица, е не по-малко важен обществен интерес, отколкото да се угоди на университета. Ще продължи да разчиства незаконно поставените бараки-кокошкарници из центъра на града. "Подобни изчадия нямат място в града ни. Ако сега не се съобразим със закона, може всеки да почне да иска отстъпка", смята тя.



Още по темата: общо новини по темата: 8
01.04.2018 »
11.04.2013 »
04.01.2013 »
08.07.2010 »
18.03.2010 »
02.03.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Raina-Petrova-Studentskite-zhivi-verigi-nyama-da-me-sprat-da-butna-barakite-na-PU-150496
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.